Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Välkommen hem!

Du har kommit till en expansiv kommun med rötterna tryggt i historien, men med siktet inställt på framtiden. Här bor  ungefär 30 000 personer, befolkningen ökar.

Hos oss kan du ta del av landsbygdens och småstadens fördelar, samtidigt som det tar 20 minuter med pendeltåget till  Linköping och 45 minuter till Norrköping. Resten av världen är heller inte långt borta, kommunikationerna är utmärkta.

Kommunen har tre centralorter: Mjölby, Skänninge och Mantorp. Mjölby är  störst. I Skänninge ordnas varje år Skänninge Marken, nationaldagsfirande och andra stora evenemang. Mantorp är känt för sin travbana och motorbana. Östgötaslätten runt oss är en levande landsbygd. Vi har nära till varandra och handskas med vardagen på ett praktiskt och kreativt sätt. Samarbetet med näringslivet fungerar bra, beslutsvägarna är korta och dialogen öppen.

Från förskola till universitet

Förskolan var först i landet att bedömmas enligt SiQ-metoden. Det är vi stolta över! Vi har många grundskolor, på gymnasiet finns nästan alla program och i kommunen finns också flera kvalificerade yrkesutbildningar (KY). Många högskole- och universitetsstuderande pendlar till Linköping.

Konst, musik, ishockey eller skogspromenader...

Kultur- och föreningslivet blomstrar, bibliotek med hög servicegrad och modern teknik finns i centralorterna. I Kulturskolan danas framtidens musiker, dansare och skådespelare. Varje år ordnas också en konstrunda med lokala konstnärer. Musiklivet i kommunen är i högsta grad levande.

I kommunen finns en mycket fin bad- och rekreationsanläggning - Lundbybadet - ridhus, två 18-hålsgolfbanor, ishall, idrottshallar och mycket annat.

Närheten till naturen ger rika möjligheter till friluftsliv, kommunen ordnar även naturguidningar i samarbete med Länsstyrelsen.

Jag hoppas du kommer att trivas!

Cecilia V Burenby (S)
Kommunstyrelsens ordförande

P.S. Om du inte har flyttat hit än, men är
nyfiken på vad vi har att erbjuda,
är du välkommen att kontakta oss. D.S.

Kontakt

E-post: mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: växeln 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480

Logga in