Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Fotografi av flicka som sitter i skolbänk
Fotografi av flicka som sitter i skolbänk

Välkommen till Föräldrakooperativet Björkbacken

Logga Björkbacken Konstnär: Betina Johansson

Föräldrakooperativet Björkbacken ligger i Hogstad, sju kilometer väster om Mjölby tätort.

Björkbacken finns i ett stort vitt hus, Hogstad gamla skola. Lokalerna har den gamla byskolans charm med högt till tak och stora ytor. Lokalerna anpassas efter behov och verksamhet. Detta gör att rummen ändrar syfte och karaktär. Vår trädgård har stora grönområden, perfekta för lek och stoj. Vi har asfaltsplan för cykel och hopprepsfantasterna. Klätterträd, pulkabacke, gungor, klätterställning lekstuga och en egen grillplats.

Utevistelser är viktiga

På föräldrakooperativet Björkbacken erbjuder vi ditt barn en trygg förskola med en fantastisk ute- och innemiljö. Vi har en engagerad personalgrupp och en stark framåtdrivande föräldragrupp som tillsammans jobbar för barnens bästa. På Björkbacken tycker vi att utevistelse är viktigt och barnen är ute flera timmar om dagen. Vi arbetar efter gällande läroplan för förskolan.
Barngruppen består av barn i åldrarna 1-6 år. Barnen är indelade i olika grupper beroende på ålder och utveckling. På Björkbacken serveras hemlagad mat och hembakat bröd varje dag av vår egen kokerska.

Ekonomisk förening

Björkbacken är en ekonomisk förening som drivs med bidrag från kommunen genom en styrelse. Tack vare att alla familjer gör en arbetsinsats på förskolan så betalar vi en låg avgift.

Har du frågor eller vill veta mer?

Ring vår förskolechef Anna Peterson, telefon 0142-722 02 

Kontakt

Föräldrakooperativet Björkbacken


Telefon: 0142-722 02

info@bjorkbacken.org

 

Adress: Långvägen 4, 595 93 Mjölby

Kontakt

mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480

Logga in