Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
torsdag 22 februari 2018
Mjölby kommun

Välkommen till Föräldrakooperativet Björkbacken

Logga Björkbacken Konstnär: Betina Johansson

Föräldrakooperativet Björkbacken ligger i Hogstad, sju kilometer väster om Mjölby tätort.

Björkbacken finns i ett stort vitt hus, Hogstad gamla skola. Lokalerna har den gamla byskolans charm med högt till tak och stora ytor. Lokalerna anpassas efter behov och verksamhet. Detta gör att rummen ändrar syfte och karaktär. Vår trädgård har stora grönområden, perfekta för lek och stoj. Vi har asfaltsplan för cykel och hopprepsfantasterna. Klätterträd, pulkabacke, gungor, klätterställning lekstuga och en egen grillplats.

Utevistelser är viktiga

På föräldrakooperativet Björkbacken erbjuder vi ditt barn en trygg förskola med en fantastisk ute- och innemiljö. Vi har en engagerad personalgrupp och en stark framåtdrivande föräldragrupp som tillsammans jobbar för barnens bästa. På Björkbacken tycker vi att utevistelse är viktigt och barnen är ute flera timmar om dagen. Vi arbetar efter gällande läroplan för förskolan.
Barngruppen består av barn i åldrarna 1-6 år. Barnen är indelade i olika grupper beroende på ålder och utveckling. På Björkbacken serveras hemlagad mat och hembakat bröd varje dag av vår egen kokerska.

Ekonomisk förening

Björkbacken är en ekonomisk förening som drivs med bidrag från kommunen genom en styrelse. Tack vare att alla familjer gör en arbetsinsats på förskolan så betalar vi en låg avgift.

Har du frågor eller vill veta mer?

Ring vår föreståndare Pia Lystam, telefon 0142-722 02 

Innehåll: Christer Lordh

Senast publicerad: 2017-09-28

Senast ändrad av: Mia Högberg

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Christer Lordh

Senast publicerad: 2017-09-28

Senast ändrad av: Mia Högberg

Föräldrakooperativet

Björkbacken

Föreståndare
Pia Lystam
Telefon: 0142-722 02

info@bjorkbacken.org

Adress
Långvägen 4
595 93 Mjölby