Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
måndag 20 november 2017
Mjölby kommun

Matsedel för Boken och Änggårdens restauranger

Restaurangen på Änggården är öppen på vardagar öppen klockan 

11-14, lunch serveras klockan 11.30-13.30.

Lördagar, söndagar och helgdagar är serveringen öppen klockan 11-13, lunch serveras klockan 11.30-13.

Restaurangen på Boken är öppen på vardagar öppen klockan 11-14, lunch serveras klockan 11.30-13.30.

Lördagar, söndagar och helgdagar är serveringen öppen klockan 11-13, lunch serveras klockan 11.30-13.

Salladsbuffé varje dag. Varma grönsaker alla dagar utom soppdag.

Pris 70 kronor inklusive kaffe och dessert.

Varmt välkommen!

Du kan även se vår meny i appen Omsorgen.


Vecka 45

Dag

Lunch

Dessert

Måndag

6/11

Raggmunk med fläsk från svenska gårdar och lingonsylt

Kökets hallonkräm

Tisdag

7/11

Änggården: Frukostkorv av kött från svenska gårdar med pepparrotssås och kokt potatis

 

Boken: Rotfrukts- och potatissoppa

Änggården: Nyponsoppa

 

 

Boken: Kladdkaka och grädde

Onsdag

8/11

Stekt sejfilé med stuvad spenat och kokt potatis

Kökets svartvinbärskräm

Torsdag

9/11

 

Änggården: Ärtsoppa med fläsk från svenska gårdar

 

Boken: Frukostkorv av kött från svenska gårdar med pepparrotssås och kokt potatis

Änggården: Tunna pannkakor med sylt och grädde

 

Boken: Nyponsoppa

Fredag

10/11

Kalops på kött från svenska gårdar och kokt potatis, rödbetor

Kökets rabarberkräm

Lördag

11/11

Örtbakad kapkummelfilé med varm citronsås och kokt potatis

Glass med kökets körsbärsås

Söndag

12/11


Förrätt: Jordärtskocksoppa med brödkrutonger

 

Kycklingfilé från svenska gårdar, gräddsås och kokt potatis, gelé

Chokladmousse

 


Vecka 44

Dag

Lunch

Dessert

Måndag

13/11

Potatisbullar med bacon från svenska gårdar, lingonsylt

Aprikoskräm

Tisdag

14/11

Köttbullar på färs från svenska gårdar med stuvade makaroner

Ostkaka med sylt och grädde

Onsdag

15/11

Fiskgratäng på sej med purjo- och gräslökssås, kokt potatis

Kökets jordgubbskräm

Torsdag

16/11

Köttfärssoppa på färs från svenska gårdar med grönsaker

Katrinplommonkaka med gräddmjölk

Fredag

17/11

Köttgryta på svenskt nötkött med smak av vinbär och kokt potatis

Kökets drottningkräm

Lördag

18/11


Sprödbakad torskfilé med remouladsås och kokt potatis, citron

Brylépudding med karamellsås

Söndag

19/11

Förrätt: Tunnbrödssnittar med räkor och pepparrot


Kassler på svenskt kött med champinjonsås och kokt potatis

Kökets äppel- och kanelkaka och grädde

 

Innehåll: Camilla Svedberg Grill

Senast publicerad: 2017-11-09

Senast ändrad av: Camilla Svedberg Grill

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Camilla Svedberg Grill

Senast publicerad: 2017-11-09

Senast ändrad av: Camilla Svedberg Grill

Måltidsservice

Måltids- och lokalvårdschef
Marie-Louise Nydahl
Telefon: 0142-858 77
marie-louise.nydahl@mjolby.se

Kökschef Vårdboenden Boken, Änggården och Vasaskolan
Hélen Borger
Telefon: 0142-36 62 32
helen.borger@mjolby.se

Måltidsspecialist
Kim Classon
Telefon: 0142-857 96
kim.classon@mjolby.se

Måltidsspecialist
Camilla Svedberg Grill
Telefon: 0142-855 80
camilla.svedberggrill@mjolby.se